Categories


Authors

Gravid - hva tenker jeg?

Jeg er kjempegravid akkurat nå. Idag er jeg 32+6 (uker+dager), og for de av dere som ikke skjønner hva det betyr, så er et svangerskap normert til 40+2, så jeg har så og si bare halvannen måned igjen til termin nå. Om to uker betegnes jeg som høygravid, men jeg syns at magen min er så stor nå at jeg har følt meg høygravid i et par uker allerede. Bare se:

Dette er meg for et par uker siden.

Dette er meg for et par uker siden.

Dette er meg igår.

Dette er meg igår.

Og magen skal liksom vokse i sju uker til!

Nå vil jeg ikke at noen skal misforstå meg. Jeg ble gravid med vilje og det er en utrolig opplevelse som jeg ikke ville vært foruten. Det er utrolig kult å kunne være aller nærmeste vitne til hvor primitive vi mennesker faktisk er, og å kunne kjenne på det å produsere et lite menneske. Men det er ikke en tilstand jeg føler jeg har lyst til å være i lengre enn absolutt nødvendig, og av den grunnen er jeg ikke sikker på om jeg vil gjenta opplevelsen.

For det er utrolig slitsomt å være gravid! Jeg begynte å kjenne meg betydelig mye tyngre, mer sliten og andpusten ved fysiske anstrengelser allerede halvveis i svangerskapet, da jeg enda hadde mini-mage og bare hadde gått opp rundt seks kilo. Nå er jeg rundt elleve kilo tyngre og blir andpusten bare av å ta på meg bukser. Det er jo ikke rart, med alt det ekstra presset på organene mine, og alt det ekstra blodet hjertet mitt skal pumpe rundt om i kroppen. Men jeg trodde jeg var i god form før jeg ble gravid, og det føles absolutt ikke sånn akkurat nå. For en person som meg, som er vant til å kunne løpe 10 kilometer på søndagsformiddagen eller etterfølge en times kettlebelløkt med halvannen time capoeira på en hvilken som helst onsdag, så er det rimelig nederlag å ikke orke å gjøre mer enn tre styrkeøvelser, for det meste kun med kroppsvekt, før jeg må kapitulere og slenge meg ned på sofaen resten av dagen. Ikke at jeg ser noe galt i at andre folk ikke orker å gjøre mer enn det, men for meg personlig er det kjedelig og trist. Trening er noe jeg driver med fordi jeg elsker det, det er min hobby og den arenaen jeg er mest sosial på. Det gir meg mye mer glede å løpe en lang tur i skogen enn å sitte inne og surfe på Netflix.

Hva skjedde med meg?

Smoothie

Smoothie