Categories


Authors

Hva skjedde med meg?

Omtrent to år har gått siden jeg opprettet denne blogg-dagboken min, og vet du hva? Jeg hadde glemt det! Graviditeten og den etterfølgende barselsperioden gikk ekstremt ut over hukommelsen og den generelle kognitive funksjonen min. Men nå tror jeg at jeg fungerer sånn nogenlunde greit!

Siden siste post har jeg ikke bare fått et barn, men mye annet har også skjedd i livet mitt. La meg ta en lite øyeblikk og bare gå over noen tanker i den forbindelse.  

Det var utrolig deilig å bli ferdig med å være gravid. Ikke å føde, naturligvis, men etter alt det vonde var over begynte jeg endelig å føle meg som meg selv igjen. Noen dager etter fødselen lettet den ekle, tyngende følelsen av det å være gravid. Jeg hadde nok hatt en form for svangerskapsdepresjon, og det var deilig å slippe hovedgrunnen til denne depresjonen. Mens jeg var gravid følte jeg meg innesperret i tilstanden min, i tillegg til at jeg ikke følte tilknytning til personen som vokste inni meg. Når hun kom ut var alt plutselig ekte, og jeg kunne begynne å bygge en relasjon til henne: Maya!  

Jeg kan ikke forestille meg hvordan det må være å ha barselsdepresjon. Det må være grusomt. Og det er jeg GLAD for at jeg ikke hadde. Etter fire uker begynte jeg å trene så smått igjen, og etter fire måneder dro jeg på jiu-jitsu. Jeg hadde bare så vidt startet med det før jeg ble gravid, men jeg hadde gleder meg utrolig mye til å lære mer! Likevel føler jeg fortatt nå, nesten to år etter fødsel, at kroppen ikke er helt hva den pleide å være. Jeg har fortsatt tidvis korsryggsmerter etter trening, og er avhengig av å tøye hofteleddsbøyerne flere ganger i uka for å ikke bli helt invalid. Jeg er derfor fortsatt rimelig fast bestemt på at mitt tidligere valg om å la den graviditeten være min eneste, er riktig. Dessuten er Maya nok - jeg trenger ikke flere <3

Etter ti måneder begynte jeg så vidt å jobbe igjen, og var fullt tilbake etter sommeren 2017. Vi visste allerede flere måneder før jeg ble gravid at arbeidsplassen skulle flytte til Bergen, og at min tid der hadde en utløpsdato. Jeg begynte derfor å søke jobber samtidig som at jeg begynte å jobbe igjen. Det er litt demotiverende å holde på på det viset. Å jobbe, men vite at det ikke kommer til å vare så lenge, og samtidig tråle Finn.no etter stillinger man er kvalifisert til og samtidig kan synes er spennende. Arbeidsmarkedet har vist seg å være noe tørt, så det har vært langt mellom stillingene. Og så sa jeg plutselig opp stillingen min før utløpsdatoen kom! Jeg har ingen ny jobb å gå til, men syns det er utrolig deilig å slippe den etter hvert økende dårlige stemningen på jobb. Så nå skal jeg prøve å nyte litt tilværelsen som arbeidsledig, og samtidig gjøre nyttige ting som å ta lappen, trene masse og ikke minst søke jobb.

 

IMG_1875.JPG

Treningsloggblogg uke 18

Gravid - hva tenker jeg?