Categories


Authors

Vi planlegger Japan

Om ikke veldig lenge reiser vi til Japan. Vi har planlagt reisen i nesten et het år, og brukt utallige timer på å undersøke, lese og sammenligne. Etter dette har vi klart å komme fram til en løs plan, men ser at selv om vi blir i fire uker, så er det på langt nær nok tid til å kunne oppleve alt vi vil uten å stresse. Og stresse skal vi i hvert fall ikke gjøre på ferie!

Den første uka skal vi bo i en mikroleilighet i et av Tokyos travleste nabolag, Shinjuku. Jeg gleder meg veldig til å se Tokyo, men er litt skremt av størrelsen på byen. Ikke fordi jeg ikke liker store byer - jeg digger steder som London og New York - men fordi tanken på å måtte pendle lange avstander hver dag for å gjøre typiske ferieting som sightseeing og avslapping, gjør meg litt sliten. Men jeg har skjønt at t-banesystemet er godt og at det ikke er vanskelig å navigere byen, og det er jo bra. Har noen andre vært der og vil dele noen erfaringer?

Den andre uka skal vi være i Kyoto. Vi har leid en leilighet som er hakket større (tror den lett huser en familie på fem - om ikke mer!) og har tenkt å bruke den som base ved noen utflukter. Vi har tenkt oss til Osaka og Nara, i tillegg til å dra dit Sumo-turneringen holder til den uka. Og selvfølgelig skal vi utforske Kyoto! Jeg gleder meg til masse søtsaker med smak av matcha-te og andre typiske Kyoto-matvarer. Fortell meg ting jeg ikke vet om Kyoto!

Etter det skal vi tilbringe ti dager i et hus på en strand der det kan både surfes, og ikke minst slappes av. Denne delen er kanskje den jeg gleder meg mest til med tanke på Maya. Vi undersøkte mye før vi valgte sted. En stund hadde vi bestemt oss for Okinawa, men innså at det kunne bli vanskelig å komme seg rundt uten førerkort (som ingen av oss har for tiden). Vi tenkte også mye på Bali eller et annet sted i Sørøst-Asia, men ble skremt av sketchy flyselskaper og bilder av ekstreme mengder plastikk i havet. Til slutt falt valget på et sjarmerende hus i Izu-regionen, på en plass som heter Irita-hama. Vi vet lite om stedet, men Felipe håper det er en liten judo-klubb der i det minste. 

Er det noe vi går glipp av? Garantert! Fortell gjerne om det i kommentarfeltet.

Noe jeg har tenkt mye på i det siste...

Treningsloggblogg uke 18