Categories


Authors

Liten oppdatering - veganismen inkludert

Det er lenge siden jeg nå har tatt meg tid til å skrive noe her. Faktisk siden august i fjor! Det er jo veldig lenge siden! Grunnen er hovedsakelig at jeg begynte å jobbe i februar, og har mye mindre tid til overs til ting jeg liker å drive med. Derfor går min lille overskuddstid til trening og lite annet.

Når det gjelder veganermåneden min gikk det som følgende: det var svært enkelt. Jeg liker grønnsaker og syns generelt det er lett å unngå dyreprodukter. Det jeg sliter med er at man utelukker mye mat, og min matfilosofi er: det finnes ikke bra mat og dårlig mat, kun mat. Dette passer dårlig med å skulle ekskludere store matgrupper.

Etter en uke ble jeg dessverre ganskje syk, og fant ut at jeg ikke skulle fortsette prosjektet mitt, basert på dette. Så det var det.

Ellers kan jeg jo si at jeg trives veldig godt i jobben min. Den byr på spennende fag og kompetente og morsomme kollegaer. Det er absolutt noe jeg er glad for at jeg har havnet i. For det føles jo som et veldig sammentreff at det skulle gå så godt. Enn så lenge!

Jeg har jo drevet og lært meg å kjøre. Det har tatt sin tid, men jeg er ferdig med alt det obligatoriske. Planen var i utgangspunktet å ta lappen før jul, men ting gikk ikke helt min vei, så jeg endte med å ta oppkjøring først i midten av februar. Dessverre ble jeg stressa og klarte ikke helt å nå opp. Jeg føler jeg kan kjøre trygt, men det var ikke sensor enig i. Derfor har jeg lagt det litt på is - jeg har jo som sagt begynt å jobbe, og har ikke så mye tid til overs. Jeg vet at jeg bare må få ut fingeren, men sannheten er at jeg får litt angst av å tenke på å ta oppkjøringa igjen. Redd for å stryke igjen. Det er noe jeg må jobbe med, men ikke helt har overskudd til å gjøre akkurat nå.

Siden sist har jeg også skrevet litt på reisebloggen min: babypacking.blog, så ta gjerne en titt der også!

I begynnelsen av februar ble jeg promotert til blått belte i brasiliansk jiu-jitsu. Det var forventa, men ikke noe mindre stas for det. Likevel var det bare noen dager før min neste konkurranse, noe som både gjorde konkurransen litt mer skummel, og som tok vekk presset. Flink som jeg er, klarte jeg å vinne begge kampene mine og stakk av med gullet. Det var utrolig morsomt!

Min neste konkurranse var for bare noen dager siden. Denne var hakket verrre. Jeg hadde lagt på meg litt etter jobbstart (mindre tid til å trene, mer tid til å spise kake), og hadde i utgangspunktet bestemt meg for å gå opp en vektklasse til den konkurransen. Av like grunner ble jeg likvel overtalt til å gå min normale vektklasse, og startet dermed fight week med et hardt vektkutt. Dette følte jeg ga meg press til å vinne og jeg ble nok litt mer nervøs enn sist. Jeg tapte en kamp og vant den andre, og stakk av med sølvmedalje til slutt. Dette gjorde meg irritert og skuffa, siden jeg vet at jeg kunne vunnet den kampen jeg tapte. Er det ikke ironisk at når man er stressa og nervøs så reagerer man helt annerledes enn det man gjør når man er avslappa og selvsikker? At man i kritiske situasjoner gjør de største feilene? Reptilhjernen, altså! For noe møkk.

Uansett vet jeg at vi møtes igjen i neste konkurranse, og da får jeg mulighet til å få min revansje. Den skal bli søt. Hahahah!!!

Etter hvert som tiden går og jeg lærer mer og mer føler jeg at jiujitsu er en utømmelig brønn av lærdom. Jeg føler at jeg kommer til å fortsette å lære og øve og graderes og bli flinkere, men likevel komme til svartbelte og tenke “jeg har så mye å lære!”. Det er gøy og motiverende å drive med noe som er så komplekst og vanskelig. Virkelig <3

Lenge siden

Vegan for a month